onsdag 28 december 2016

Janssons frestelse 2016



Detta är en klassisk svensk julrätt.

Receptet jag använder som blir väldigt bra:  

Smörj ett ugnskärl med smör, till exempel Flora. Det får vara minst 5 cm höga kanter.

Skala och skär ca 6 mellanstora potatisar i strimlor. Lägg i dom i ugnskärlet.

Skär en ganska stor lök i strimlor. Lägg det i ugnskärlet.

Öppna ansjovisburken och häll bort spadet.

Ansjovisen som använts.

Lägg i ansjovisen i ugnskärlet och blanda allt försiktigt.

Häll över 3 dl grädde. Fördela jämnt.

Strö över ströbröd i ett jämnt, tunt lager.

Lägg 2-3 klickar smör ovanpå. Ungefär en matsked per styck.

Grilla i ugnen i 175 grader i 60-70 minuter. Tills den fått lagom färg ovanpå. Tiden kan variera något så man kan titta på den på slutet.