torsdag 19 mars 2015

Maträtter 2014 del 6


Feijoada. Brasiliansk rätt.

Fiskgratäng av thailändska och franska kryddor.

Fiskgratäng av thailändska och franska kryddor.

Fiskgratäng med purjolök och tomat.

Fläskkarré i nötsås. Gör gryta av hasselnötter, lite andra nötter, salt, svartpeppar, Blå Band gräddsås, Provencalska örter, vitlök, persilja och smör. Till det potatis och grönsallad.

Grillad vaktel med klyftpotatis och sås.

Gryta av svamp, morötter, potatismos och kryddor.

Klassisk grönsakssoppa.

Chokladkaka.

Svamppaj som blev väldigt god. Gör pajdeg som vanligt. Blanda svamp (75% champinjoner och 25% annan svamp, t ex kantareller), smör, salt, svartpeppar, ägg, mjölk eller grädde, riven ost och svampbuljong.