torsdag 19 mars 2015

Maträtter 2014 del 1


Stekta indiska grönsaker med currysås och ris.

Tabouleh. Mycket god rätt.

Tortilla med kebabkött, vita bönor, sallad, gurka, chilisås, spiskummin, salt. Den ska vara ihoprullad men jag visar här vad som är i.

Tsingtao vårrullar, mangodipsås och Quick formular tong klong nudlar.

Tsingtao vårrullar. Köpt i nån asiatisk butik.

Udon nong shim noodles with soup mix. Ovanligt tjocka nudlar från Korea.

Ugnspannkaka med hemmagjord björnbärssylt.

Ugnspannkaka med lingonsylt.

Varm kycklingkorv med bröd.

Vita bönor-gryta. Blanda kokt potatis, fetaost, peppar, citronsaft, vita bönor i tomatsås, gul lök, purjolök, socker, chilisås, kokt spagetti eller pasta, tomatpuré, salt, olja och spiskummin. Värm i stekpanna eller kastrull och rör försiktigt.

Woksås, wokgrönsaker och ris.

Yellow croaker-fisk med ris och grönsaker i mangosås.

Gör äppelpaj. Den lilla stekpannan är lagom stor och funkar bra.

Äpplepaj med vaniljsås. Gott att variera med kanel.