måndag 27 maj 2019

Beans on toast 2019

En klassisk engelsk maträtt. Dom är väldigt förtjusta i vita bönor i England. Denna kan ätas som frukost, lunch, mellanmål eller när man har lust. Jag lägger här upp ett par varianter av dom som finns.

Variant 1

Denna verkar vara vanligast och består av rostat bröd med vita bönor på. Man kan även ha ägg på  som stekts med salt och vitpeppar och lägga ägget överst.

Recept: 

Värm vita bönor i tomatsås.

Rosta ett par vita bröd.

Häll bönorna ovanpå bröden och ät med kniv och gaffel.




Variant 2

Denna har lite mer ingredienser och jag tyckte den var godare:

Recept: 

Stek ägg med salt och vitpeppar.

Skär tomat och gul lök i lagom stora bitar. Se bilden nedan.

Stek tomat, olja, gul lök, en droppe vinäger, lite senap, lite vatten, saltoch vitpeppar.
Rör om försiktigt så det blandas, stek bort vattnet och stek en stund tills det får lite färg.

Värm vita bönor i tomatsås. Dom blir bäst om dom inte kokar.

Rosta två skivor vitt bröd till en person. Jag använde sånt man brukar ha till rostning.

Lägg från botten och upp rostat bröd, bönor, ägg och överst tomatblandningen.

Ät med kniv och gaffel.