Detta är en amerikansk pastarätt som jag tyckte var mycket god.
Gör så här:
Grilla kyckling med lite vatten, paprikapulver, vitlökspulver, timjan, svartpeppar, cayennepeppar, basilika och oregano. Eller ersätt kryddorna med cajun blackening-krydda om du har det.
Låt kycklingen svalna.
Koka pasta med salt medan kycklingen svalnar.
Skär lök, tomat och ost som ska stekas sen.
Ta bort köttet från benen och skär det i centimeterstora bitar. Det går bra att använda skinnet också.
Stek kycklingen med pastan, skyn, olja, gul lök, paprikapulver, vitlökspulver, timjan, svartpeppar, cayennepeppar, basilika, oregano, grädde, tomatbitar och ostbitar.
Stek bort vattnet och sen lite till.
tisdag 4 oktober 2016
Varor från IKEA i Bäckebol 2016
Jämka plastskålar. Pris 19 kr för tre stycken.
Jämka plastskål. Den var robust och bra. Den välter inte men den var lite svår att hålla i en hand.
Jämka plastskålar.
Strandkrypa påslakan till enkelsäng med fint växtmönster. Pris 149 kr.
lördag 1 oktober 2016
Dryck och godis från IKEA i Bäckebol 2016
IKEA har inte bara möbler och sånt utan även en liten butik där man kan köpa mat och godis. Det är många varor som inte finns i andra affärer. För att komma till butiken går man in genom stora ingången i bild och sen till vänster.
IKEA i Bäckebol. Det går att dra runt bilden och klicka sig fram.
Lakrits. Pris 8 kronor.
Godisälgar. Gelégodis med fruktsmak. Pris 10 kronor.
Lingonsaft. Pris 25 kronor.
Marabou mjölkchoklad i rullar. Pris 15 kronor.
Smoothie blåbär & hallon. Pris 15 kronor.
Marulk med potatis och svampsås
Det här receptet har jag hittat på själv och det blev ganska bra. Om man vill kan man använda annan vit fisk som torsk eller alaska pollock istället för marulk.
Recept:
Kok potatis med salt. Jag brukar skala dom och dela dom så det går snabbare att koka.
Koka marulk i vatten, salt, champinjoner, vitlök, rapsolja eller liknande, svampbuljong, svartpeppar och rosmarin.
Ta ur marulken när potatisen nästan är klar och lägg den i en skål med lock så den håller värmen.
Koka genast en sås av spadet marulken kokades i och lägg till grädde och vetemjölsredning eller Maizena.
Servera som på bilden.
Recept:
Kok potatis med salt. Jag brukar skala dom och dela dom så det går snabbare att koka.
Koka marulk i vatten, salt, champinjoner, vitlök, rapsolja eller liknande, svampbuljong, svartpeppar och rosmarin.
Ta ur marulken när potatisen nästan är klar och lägg den i en skål med lock så den håller värmen.
Koka genast en sås av spadet marulken kokades i och lägg till grädde och vetemjölsredning eller Maizena.
Servera som på bilden.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)