torsdag 13 juni 2019

Fläsk med löksås och potatis 2019

Klassisk och populär svensk husmanskost som jag har lyckats få en god löksås till.



Recept:

Koka potatis med salt. Jag brukar skala dom och dela dom i lagom stora bitar. Då tar det 20 minuter att koka dom istället för 30 och så går dom aldrig sönder. Jag låter potatisen koka upp, stänger av plattan, sätter på ett lock och låter det stå 20 minuter. Det sparar mycket ström i längden och potatisen blir lika bra som vanligt. Man kan göra likadant med ris, makaroner och annat fast med olika koktider.

Stek fläsk med salt. När dom är klara lägg dom under lock så dom håller sig varma. Gör ej ren stekpannan.

Stek mycket gul lök i samma stekpanna som fläsket. När löken har fått färg gör en sås av löken, vatten, Aromat, salt, socker, vitpeppar, soja och lite köttbuljong. Gör den tjock med en redning av vatten och vetemjöl.