söndag 3 maj 2020

Trangiakök från 2004-2005

Det är ett Trangia mini 28 T inköpt i Göteborg. Det har använts under en cykelresa genom England och fjällvandring i Kebnekaiseområdet bland annat.

Köket ihoppackat. 


 När man tagit av locket ser det ut så här.


 Alla delar.


När man ska tända det kan man sätta brännaren på locket så att det blir stadigare. 



 Man häller T-röd i brännaren. En halvfull brännare är lagom till att laga en portion mat. Det är också bra att först hälla i 5-10% vatten i Trödsflaskan så att den sotar mindre och brinner lugnare.


 Och så tänder man på. Ibland syns inte lågan men då kan man hålla handen en bit ovanför och känna värmen. Man får se upp så man inte bränner sig bara.


När maten lagas kan köket vara ordnat så här. Bra mat tycker jag är pulversoppa med nudlar, makaroner, korv eller fisk. Men det finns mycket mer man kan göra.