söndag 8 april 2018

Anka med potatis, sås, rödkål och svartvinbärsgelé 2018

En rätt jag tyckte var väldigt god. Det är dansk julmat som jag förändrade en smula genom att använda Blå Band gräddsås och ta bort några saker i såsen.


Recept:

Grilla anka med salt och lite vatten på botten i ett ugnskärl. Vattnet ska bli sky till såsen. Jag grillade den här biten i 70 minuter i 175 grader och vände på den och saltade efter halva tiden. Då kan man också hälla i mer vatten om det behövs.

Skär rödkål i små bitar. Stek rödkålen. Häll vinäger, socker, salt och fläderjuice i lite vatten och häll i rödkålen. Rör om. Stek bort vattnet och stek ytterligare tills den är genomstekt.

Koka små potatis i 10 minuter. Lägg i socker och smör i en stekpanna. Stek potatisen bruna i det.

Gör sås av skyn från ankan, kycklingbuljong, grädde, Blå Band gräddsås och vetemjölsredning. Häll i mer vatten om det behövs.

Servera allting varmt och med kall svartvinbärsgelé.