En rätt jag tyckte var väldigt god. Det är dansk julmat som jag förändrade en smula genom att använda Blå Band gräddsås och ta bort några saker i såsen.
Recept:
Grilla anka med salt och lite vatten på botten i ett ugnskärl. Vattnet ska bli sky till såsen. Jag grillade den här biten i 70 minuter i 175 grader och vände på den och saltade efter halva tiden. Då kan man också hälla i mer vatten om det behövs.
Skär rödkål i små bitar.
Stek rödkålen. Häll vinäger, socker, salt och fläderjuice i lite vatten och häll i rödkålen. Rör om. Stek bort vattnet och stek ytterligare tills den är genomstekt.
Koka små potatis i 10 minuter.
Lägg i socker och smör i en stekpanna. Stek potatisen bruna i det.
Gör sås av skyn från ankan, kycklingbuljong, grädde, Blå Band gräddsås och vetemjölsredning. Häll i mer vatten om det behövs.
Servera allting varmt och med kall svartvinbärsgelé.