onsdag 16 augusti 2017

Barbecuekyckling med pommes strips och barbecuegrönsaker 2017

En rätt jag har komponerat själv med amerikanska ingredienser. Grillsåsen och kycklingen blev riktigt bra.


Recept:

Gör grillsås av olja, ketchup, Red rockskrydda (eller salt, paprikapulver, svartpeppar, oregano), vitlökspulver, småbitar av gul lök, lite senap, tomatpuré, lite socker och ättika.

Pensla kycklingen med grillsåsen. Man kan ta rätt mycket.

Grilla kycklingen i ugnen med lite vatten och olja på botten. Vänd på den efter halva tiden och pensla mer grillsås på sidan som varit nedåt om det behövs. Lite vatten på botten hindrar att det bränner vid.

Jag använde barbecuegrönsaker från Lidl. Man kan även göra egna barbecuegrönsaker så här:
Blanda röd paprika, squash, zucchini, svamp, lök, olja, salt, svartpeppar, vinäger, vitlök, persilja, basilika, rosmarin och nån barbecuekrydda om man har. Man kan använda Red rocks ovan.

Grilla pommes strips med salt när det är 10 minuter kvar på kycklingen. När tiden gått ta ur kycklingen och låt stripsen stå inne i 10 minuter till. Låt kycklingen svalna.

Stek barbecuegrönsakerna när det är 10 minuter kvar på stripsen.