torsdag 25 augusti 2016

Stekt müsli med korv 2016

Tanken med detta var att göra på ett sätt man normalt inte brukar. Steka müsli lät ju exotiskt. Efter flera försök med olika korvsorter blev det ganska bra. Och rätten är lite besläktad med isterband. Fast det är amerikansk kryddning. Och jag har funderat på att ha potatis till denna rätten också.


Gör så här: 

Använd lika delar korngryn, råggryn och müsli. Jag använde ICA:s müsli med tranbär.

Koka korngryn med salt. Jag tog en halv deciliter okokta korngryn till en portion.

Tärna lök och frukostkorv eller wienerkorv.

Lös upp en bit köttbuljong i lite vatten.

Stek lök och korv i smör och olja några minuter. Sen korngryn, rågflingor, müsli, köttbuljongsvattnet, salt, paprikapulver, timjan, cayennepeppar, basilika, oregano, svartpeppar, vitlökspulver och cajunkrydda om man har. Och eventuellt lösa tranbär eller lite tranbärsjuice om det inte fanns i müslin.

Det går åt en del smör och olja till den här rätten. Stek bort vattnet och sen lite till.