fredag 12 augusti 2016

Cajun blackened chicken och maque choux

Detta är två amerikanska rätter som jag kombinerade efter ett tips med ganska bra resultat. Det var bara kyckling och sallad men man skulle nog kunna ha pommes frittes till också. Det är vanligt i USA.

Maque choux är en traditionell rätt från södra Louisiana. Den har influenser från indianerna och serveras även med kräftor och räkor.


Gör kycklingen så här:

Krydda den ena sidan med cajun blackened-krydda, salt, paprikapulver, cayennepeppar, timjan, basilika, oregano, svartpeppar, lök, och vitlökspulver. Lägg i lite vatten och lök i botten på ugnskärlet. Man kan med fördel ha i lite kryddor i vattnet också.

Jag grillade denna biten 2 x 35 minuter. Efter halva tiden vände jag på den och kryddade den andra sidan med samma kryddor.

Cajun blackened-krydda innehåller i stort sett samma kryddor som ovan så det är ingen fara om man inte har den.


Gör maque choux så här: 

Skölj små lökbitar under hett kranvatten en minut så att dom blir mindre starka.

Blanda majs, lök, paprika, rapsolja eller liknande, vitlökspulver, salt, cayennepeppar och svartpeppar.