torsdag 7 april 2016

TBE-vaccination 2016

Jag är mycket ute i skogen och har hört att det har blivit vanligare med TBE-smitta från fästingar. Därför tänkte jag det var lika bra att göra en vaccination.

Först ringde jag vårdcentralen och beställde en tid. Sen gick jag dit när tiden var. Tog en nummerlapp i kassan och väntade på min tur. Jag visade legitimation, betalade 350 kr och fick en lapp. Sen väntade jag på att bli uppropad. När jag blev det följde jag med en sköterska in i rummet. Hon bad mig att ta av tröjan så att överarmen blev fri och gav mig vaccinationen. Det kändes ingenting. Och sen hade jag ett plåster på armen. Det skulle sitta kvar orört i minst två timmar. Naturligtvis blöter man inte ner det under tiden.

Sen bestämde vi en ny tid en månad efter och en tredje tid några månader efter den. Det är alltså totalt tre gånger man gör det första perioden. Jag fick ett vaccinationskort där det står lite information och hur många vaccinationer man gjort. Och så fick jag en lapp jag skulle ha med nästa gång. Sen gick jag hem.

Det blev lite ömt i armen där hon gjort vaccinationen men det gick sakta över under ett dygn.


Vaccinationskort. 


Vaccinationskortet.