måndag 6 juni 2016

Maträtter 2016


 Kycklingcurry.    Detta är en äkta indisk maträtt. Krydda kyckling med vitlök, kardemumma, kryddnejlika, kanel, curry och salt. Lägg kycklingen, tomatbitar, lökbitar och vatten som får bli sky till såsen. Grilla alltihop. Koka matris med salt. Gör sås av skyn, kokosmjölk, vitlök, kardemumma, kryddnejlika, kanel, curry, salt, citronsaft och ett förtjockningsmedel typ Maizena.


 Linsgryta.     Koka linser, lök, vitlök, smör, salt, vitpeppar, spiskummin, grönsaksbuljong, rökt kött eller korv.


 Stuvade nudlar med wokgrönsaker och kyckling.    Stek wokgrönsaker och kycklingbitar i olja. Koka nudlar. Häll i socker och nudelkryddan i nudlarna. Häll i nudlarna och det tillhörande vattnet i grönsakerna i stekpannan. Låt det koka upp. Frilägg vattnet i stekpannan och gör stuvning av vetemjölsredning eller Maizena. Blanda allt.


Ugnspannkaka med päron och ingefära.    Gör vanlig pannkakssmet av mjölk, vetemjöl, ägg, salt och socker. Blanda i små päronbitar och mald ingefära. Smörj ett ugnskärl och grilla i ugnen. Passade bra med äpplemos till.