tisdag 29 mars 2016

Fiskbullar på nya sätt

Hittills har jag alltid gjort stuvade fiskbullar men jag tänkte jag skulle prova nya sätt att göra dom på. Efter lite forskande blev det fiskbullar i currysås och italiensk pastasås.


Till detta behövs fiskbullar i buljong. Till exempel dessa från ICA, eller Abba.



 Fiskbullar i currysås och potatis.    Den här rätten var riktigt god. Koka vatten, spad från fiskbullarna, lök, äpplemos, paprika, fiskbuljong, mjölk, salt, curry och Blå Band currysås. Gör såsen tjockare med vetemjölsredning eller Maizena. Lägg i fiskbullarna på slutet och rör om försiktigt. Till det har man kokt potatis och grönsallad.




Fiskbullar i italiensk pastasås     Den här var ganska god. Koka pastasås av lite vatten, spad från fiskbullarna, lök, vitlök, krossad tomat, paprika, fiskbuljong, timjan, svartpeppar, oliver och lite socker. Gör såsen tjockare med vetemjölsredning eller Maizena vid behov. Lägg i fiskbullarna på slutet och rör om försiktigt. Till det har man pasta eller ris.