Jag fick tag i lite bisonkött från USA eller Kanada. Det påminner lite om nötkött i smaken men är lite mörare. Väldigt bra kött. Men det är lite dyrt. Priset ligger på omkring 200 kr/kg har jag för mig.Jag provade olika amerikanska recept jag hittade på nätet. Och hittade på ett eget med amerikanska kryddor. Se recepten på kladdlapparna under respektive bild. Den som är van i köket förstår hur mycket man ska ha av allting.
Bisonoxar i det fria.
Amerikansk bisongryta med sallad. Grytan och pommes frittes var ett eget påhitt men salladsreceptet hittade jag på nätet. Bild 1 av 2.
Amerikansk bisongryta med sallad. Kryddan Savory är en bisonkrydda och är köpt i Pennsylvania men kanske är lite svår att få tag i. Bild 2 av 2.
_____________________________________________________________________________
Texas style bison med ris. Bild 1 av 2.
Texas style bison med ris. Bild 2 av 2.
_____________________________________________________________________________
Traditionell amerikansk bisongryta. Bild 1 av 2.
Traditionell amerikansk bisongryta. Bild 2 av 2.
_____________________________________________________________________________
Chunky bison chili med bröd. Bild 1 av 3.
Chunky bison chili med ris. Bild 2 av 3.
Chunky bison chili recept. Bild 3 av 3.