Ett eget påhitt för några år sen.
Recept:
Skala, skiva och koka potatis med salt. Med så pass mycket vatten att det får plats pulvermos.
När det kokat klart mosa potatisen i vattnet. Häll i mjölk, smör, allkrydda, lite socker, salt och vitpeppar.
Häll i pulvermos. Jag använde ICA:s egna mos. Moset ska vara ganska tjockt.
Smörj en hög ugnsform med smör, till exempel Flora. Inte för liten form så det inte får plats sås.
Lägg mos utmed kanterna. Lämna ett hål i mitten till fisk och sås. Moset bör vara lite högre än fisken.
Salta en bit alaska pollock eller torsk på båda sidor. Lägg den på botten av ugnskärlet.
Koka en dillsås av mjölk, dill, fiskbuljong, salt, lite socker, ättika, smör och vetemjölsredning eller Maizena. Ganska tjock sås.
Häll såsen över fisken i ugnskärlet. Så det täcker fisken men inte över moset..
Grilla i 175 grader i 45 minuter eller tills gratängen blivit lite brun ovanpå.