När Kareby Hembygdsförening bildades fick den som gåva Arntorps gamla väderkvarn. Kvarnen som ägdes av Kville Hembygdsförening, var i dåligt skick, vingarna var borta och väggarna delvis förstörda. Den fick inte heller stå kvar vid sin gamla plats. Vid den tidpunkten var det svårt
att anskaffa lämplig kvarntomt på grund av det planerade motorvägsbygget genom Kareby. Många avrådde därför från försöket att rädda kvarnen. Föreningens årsmöte beslöt emellertid att kvarnen skulle renoveras och uppföras så snart tomt hade ordnats. Romelanda kommun inköpte
något år senare gården Hagen i Grokareby. På förslag av John Larsson upptogs då underhandlingar med kommunen om att få uppföra kvarnen på berget i Hagen. Detta berg ligger mitt på Karebyslätten och visade sig vara en utmärkt plats för en väderkvarn.
Kommunen biföll framställningen om nyttjanderätt till kullen och på våren1964 kunde kvarnen rivas och transporteras till Hagen. Året därpå påbörjades arbetet med renoveringen och återuppbyggnaden. Genom många frivilliga arbetstimmar samt stora bidrag i form av virke och kontanter stod kvarnen färdig och kunde invigas i augusti 1967.
Kvarnen, som är av mycket gammal typ, är troligen byggd i slutet på 1700- eller början av 1800-talet. Var den är byggd har inte kunnat utforskas men det är bekräftat att den funnits i Lundby, Kareby fram till år 1865 då den flyttades till Hölehed. Därifrån flyttades den år 1923 till Arntorp och var i bruk till andra världskrigets början.
Utsikt över samhället.
Stridsflygplanet vid Kareby bil är ett Draken J 35B - 73 (1962-1963). Denna version fick så småningom en bättre radar, bättre sikten för att bli integrerat i det svenska STRIL 60-systemet.
Skärmflygare.
En man sysslar med något. Kanske det hade med skärmflygningen och vindriktningen att göra.