söndag 3 april 2016

Maträtter 2016


 Blomkålsstuvning med potatis och kycklingkorv    Koka skalade potatis med salt. Jag brukar dela dom i 2 cm stora bitar innan kokningen så det bara tar 20 minuter att koka dom. Vill man spara ström kan man koka upp, lägga på ett lock och stänga av plattan. Eftervärmen tillagar dom som vanligt. Gör stuvning av blomkål, mjölk, salt, vitpeppar, persilja, smör, allkrydda och vetemjölsredning eller Maizena. Stek kycklingkorv.


Hjort med selleri och äpple, klyftpotatis och svartvinbärsgelé     En väldigt god rätt tycker jag. Grilla klyftpotatis i ugnen med salt. Stek hjortkött med timjan, smör, salt och svartpeppar. Lägg köttet åt sidan. Gör en sås av Blå Band gräddsås, selleri, sky från hjortstekningen, rödvinsvinäger, svartpeppar, små äpplebitar, äpplemos och champinjoner. Lägg i hjortköttet i såsen och koka upp. Till det har man svartvinbärsgelé.