fredag 9 november 2018

Göteborg 20 oktober 2018

Lite blandade svartvita bilder på olika platser och saker i Göteborg. 

 Linnéplatsen


 Spårvagn 1 på Linnéplatsen


 Spårvagn 2 vid Linnéplatsen


Vasagatan. Club-Mate är ett kolsyrat isté baserat på den sydamerikanska växten yerba mate. Mycket koffein och något konstig smak enligt dom som saluför den. Kanske inte så bra reklam.


Kungsportsavenyn


Kungsportsavenyn. Non-Violence (icke-våld) är en bronsskulptur av Carl Fredrik Reuterswärd från 1985, vilken föreställer en revolver med en knut på pipan. På Skissernas museum i Lund finns en skiss till revolvern där Reuterswärd antecknat att det var sorgen efter mordet på John Lennon 1980 som fick honom att utforma verket. Verket är placerat på flera platser i världen, bland annat utanför Förenta Nationernas högkvarter i New York, i Berlin och i Peking.


Spårvägssällskapets vagn 63 på Kungsportsavenyn. Den tillverkades 1953 och användes i trafik i Gävle. Men 1955 lades spårvägen ner där och vagnen såldes till Göteborg 1956.


Gatuköket Papa Deli på Kungsportsplatsen.


Det är Gaismatch på gång i Gamla Ullevi. Dom spelade mot Landskrona och Gais vann med 3-1. Statyn föreställer Gunnar Gren som var en Göteborgs mest framgångsrika fotbollsspelare under 1900-talet.


Mölndalsån vid Åvägen. Nya Ullevi ligger till höger utanför bild.