onsdag 8 juni 2016

Maträtter 2016


 Stekta rotsaker     En rätt jag själv hittade på och som jag tyckte var god. Man skär
halvcentimeterstora tärningar av kålrot, potatis, lök, purjolök, lite selleri, korv, persilja och morot. Krydda med salt och vitpeppar. Lös upp köttbuljong i lite varmt vatten och häll över. Stek alltihop med smör. Det tar nog omkring en kvart att steka. Jag misstänker att skinka kan vara bra istället för korv också.


Pölsa, rödbetor och potatis    Det är alltid gott men alla är inte lika förtjusta i det. Här har använts köpt pölsa som värmts med lite vatten och salt. Potatisen är skalad, delad och kokt med salt. Till det är det skivade inlagda rödbetor. Delar man potatisen tar det bara 20 minuter att koka. Kokar man upp och lägger lock på kan man stänga av plattan och låta det stå på eftervärmen resten av tiden. Ett bra sätt att spara ström. Tar det mer än 20 minuter kan man göra om proceduren.